Menu
Wykwintne menu weselne to nie tylko jakość potraw, ale również elegancka prezentacja, dlatego też w Restauracji "Pasjami..." szczególną uwagę kładziemy na dobranie odpowiedniego menu i estetykę dań, uwzględniając preferencje gości oraz wymagania specjalne dotyczące diety. Oferujemy również opcje wzbogacenia menu o regionalne akcenty, słodkie atrakcje dla dzieci czy też dania kuchni narodowych.
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Zupa
Krem z pieczonego topinambura i gruszek z chipsami z pietruszki
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa podana z puree z selera, pieczonym porem, musem z jabłka i sosem demi-glace
Deser
Torcik bezowy z kremem z belgijskiej czekolady podany z rumowymi śliwkami
Menu bufet:
Przekąski
Chrupiące pieczywo, wiejskie masło, oliwa ziołowa
*
Carpaccio wołowe podane z pesto bazyliowym i kruszonym parmezanem
Wolno pieczony boczek wieprzowy podany z puree jabłkowym
Plastry marynowanego w burakach łososia
Wędzony śledź na ciepło z sosem aioli
Sałatka z młodego szpinaku z wędzoną kaczką, kozim serem i dresingiem musztardowym
Sałatka grecka z marynowanymi oliwkami czarnymi, malinowym pomidorem i grecką fetą
Desery
Strudel gruszkowy z morelami i cynamonem
Tarta chałwowa z tartą gorzką czekoladą
Sernik czekoladowy
Owoce krojone
Dania gorące o 1:00
Żur na zakwasie z białą kiełbasą, suszonymi grzybami i gotowanym jajkiem
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Przystawka
Tatar wołowy podany z siekanymi piklami, marynowanymi kurkami i oliwą ziołową
Zupa
Aksamitny krem z pieczonego selera i pora z prażonym słonecznikiem
Danie główne
Pieczeń wołowa podana z tłuczonymi ziemniakami, palonym porem i sosem pieczeniowym
Deser
Tarta czekoladowa z prażonymi orzechami włoskimi i wiśniami
Menu bufet:
Przekąski
Chrupiące pieczywo, wiejskie masło, oliwa ziołowa
*
Gotowany rostbef wołowy z majonezem pieprzowym
Pieczona polędwica wieprzowa z salsą pietruszkowo-kaparową
Wolno pieczona szynka wieprzowa z sosem musztardowym
Wedzony śledź na ciepło z sosem aioli
Marynowane krewetki w chili i kolendrze z grillowanymi warzywami
Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, bekonem i chrupiącymi grzankami
Sałatka z pieczonych warzyw z grillowanym serem halloumi, orzechami włoskimi i dresingiem ziołowym
Desery
Czekoladowiec
Tarta cytrynowa z bezą
Sernik wiedeński
Owoce filetowane
Sosy: waniliowy, karmelowy, owocowy
Dania gorące o 23:00
Stogonof wołowy z brunatnymi pieczarkami, musztardą dijon i chrupiącą bagietką
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Przystawka
Gotowany rostbef sosu-vide z salsą z pieczonych pomidorów i żółtej papryki
Zupa
Krem z pieczonego topinambura i gruszku z chipsami z pietruszki
Danie główne
Pieczone udo z kaczki podane z kluskami i czerwoną kapustą ze śliwkami wędzonymi i sosem żurawinowym
Deser
Torcik sachera podany z marmoladą z moreli i pudrem z pistacji
Menu bufet:
Przekąski
Chrupiące pieczywo, wiejskie masło, oliwa ziołowa
*
Carpaccio wołowe podane z pesto bazyliowym i kruszonym parmezanem
Gotowany schab cielęcy podany na sosie chrzanowym
Pasztet z gęsiny aromatyzowany brandy z sosem cumberland
Wybór ryb z domowej wędzarni z sosem aioli
Gravlax – łosoś marynowany w soli morskiej
Łosoś marynowany w soli morskiej i koprze włoskim z kwaśną śmietaną
Wędzony pstrąg tęczowy z chrupiącą sałatką z czerwonej cebuli i rzodkiewki
Kawior z pieczonego bakłażana z czosnkiem i chili
Desery
Strudel jabłkowy z rodzynkami orzechami
Tort bezowy z kremem chałwowym
Sernik czekoladowy
Krem brulle z wanilią i owocami
Owoce krojone
Sosy: waniliowy, karmelowy, owocowy
Dania gorące o 23:00
Pieczona szynka podana z pieczonymi ziemniakami, modrą kapustą i sosem piwnym
Dania gorące o 1:00
Żur na zakwasie z białą kiełbasą, suszonymi grzybami i gotowanym jajkiem
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Menu obiad weselny I
Powitanie
Kieliszek wina musującego
Menu serwowane
Pieczywo i masło
Zupa
Krem z pieczonego kalafiora, podany z prażonymi orzechami i emulsją paprykową
Danie główne
Karmelizowana polędwica wieprzowa z sosem pieprzowo-śliwkowym, podana z ziemniakami duchess i młodą marchewką
Deser
Ciastko czekoladowe z kremem kokosowym, kruszonką imbirową i słonymi orzeszkami ziemnymi
Bufet po części serwowanej
Przekąski
Gotowany schab sous-vide z sosem chrzanowym
Polędwica wieprzowa z salsą kaparową i świeżą kolendrą
Wędzony łosoś z pesto bazyliowym i pędami groszku
Koktajl z krewetek z chrupiącymi warzywami
Sałatka ze szpinaku i pieczonej dyni z kozim serem i prażonymi orzechami
Sałatka z białej rzepy, z marynowaną kaczką i serem pleśniowym
Desery
Queen Chocolate - ciasto czekoladowe z pralinami
Paryż Citron - orzeźwiające ciasto cytrynowe
Malinowa Fantazja- ciasto z kremem śmietankowym z musem malinowym
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Cena zestawu: 175,00 zł / osoba
Menu obiad weselny II
Powitanie
Kieliszek wina musującego
Menu serwowane
Pieczywo i masło
Przystawka
Plastry rostbefu pieczonego na różowo z pesto z pieczonej papryki i pomidorów
Zupa
Aromatyczny rosół z przepiórki z domowym makaronem i julienne warzywnym
Danie główne
Udo z kaczki confit podane z karmelizowanymi jabłkami, kopytkami oraz sosem śliwkowym
Deser
Torcik nugatowy z kokosem podany z sosem karmelowym i słonymi orzeszkami ziemnymi
Bufet po części serwowanej
Przekąski
Koktajl z krewetek z chrupiącymi warzywami
Filety śledzia z suszonymi pomidorami i orzechami
Plater wędlin i kiełbas z piklami i sosami
Polędwica wieprzowa z salsą kaparową i świeżą kolendrą
Sałatka ze szpinaku i pieczonej dyni z kozim serem i prażonymi orzechami
Sałatka w stylu greckim z oliwkami i marynowaną fetą
Desery
Queen Chocolate - ciasto czekoladowe z pralinami
Paryż Citron- orzeźwiające ciasto cytrynowe
Malinowa Fantazja- ciasto z kremem śmietankowym z musem malinowym
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Cena zestawu: 195,00 zł / osoba
Obiady weselne realizujemy do godz. 23.00
Opcje dodatkowe
Asortyment swojskich wędlin i kiełbas:
Kaszanka
Kiełbasa polska
Kiełbasa Myśliwska
Kiełbasa z Komina
Kiełbasa biała
Ogonówka
Pasztet Salceson
Boczek wędzony
Schab wędzony
Kabanosy
Szynka suszona
Szynka wędzona
Dodatki:
Chleb wiejski, ogórki kiszone, smalec, chrzan , żurawina, ćwikła
Cena:
30 - 40 osób : 1000 zł
10 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki+ nalewka domowa 1 l
40 - 60 osób : 1500 zł
15 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki +nalewka domowa 1,5 l
60 - 80 osób : 2000 zł
20 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki + nalewka domowa 2 l
Cena obejmuje wyżej wymienione swojskie wyroby mięsne, dodatki, nalewkę, aranżację oraz dekorację stołu.
Candy bar – czyli słodki bufet, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Może nawiązywać do koloru bądź motywu przewodniego Waszego wesela.
Zapewniamy kompletny wystrój słodkiego stołu (tace, stelaże, pucharki oraz elementy dekoracyjne w wybranych kolorach)
Nasz klasyczny słodki bufet składa się z pięciu rodzai słodkości.
Propozycje:
macaronsy
cake pops
beziki
cup cake
tartaletki owocowe
babeczki koktajlowe, kajmakowe, czekoladowe
kolorowe musy w pucharkach
ciasteczka koktajlowe w wybranych smakach
praliny
Cena
35zł / osoba
Asortyment:
Wódka “Stock Prestige”
Piwo “Tyskie”
Wino białe i czerwone
Napoje gazowane, soki, woda mineralna
140 zł / osoba
Asortyment:
Wódka “Stock Prestige”
Piwo “Tyskie”
Whisky “Jim Beam”
Gin “Stock”
Wino białe i czerwone
Napoje gazowane, soki, woda mineralna
165 zł / osoba
Najwyższej jakości belgijska czekolada
Asortyment owoców
Słodkie pianki i ciasteczka
Cena: 800 zł