Menu
Wykwintne menu weselne to nie tylko jakość potraw, ale również elegancka prezentacja, dlatego też w Restauracji Grino szczególną uwagę kładziemy na dobranie odpowiedniego menu i estetykę dań, uwzględniając preferencje gości oraz wymagania specjalne dotyczące diety. Oferujemy również opcje wzbogacenia menu o regionalne akcenty, słodkie atrakcje dla dzieci czy też dania kuchni narodowych.
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Zupa
Bulion wołowy, warzywa julienne, tortellini z grzybami leśnymi, natka z pietruszki
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa podana z młodymi ziemniakami, fasolka szparagowa, chipsy z batata, sos demi-glace
Deser
Torcik bezowy z kremem waniliowym, truskawki, borówki, sos marakuja
Menu bufet:
Przekąski
Pikle i sosy
*
Marynowana wołowina, rukola, parmezan, oliwa ziołowa
Soczysty schab wieprzowy, rozmaryn, chutney śliwkowy
Gravlax- łosoś marynowany w soli morskiej koprze włoskim z kwaśną śmietaną
Talerz wędzonych ryb na sałacie z sosem ziołowym
Sałatka z młodego szpinaku pomarańcza, kozi ser i dressing musztardowy
Sałatka grecka z marynowanymi oliwkami, malinowym pomidorem i grecką fetą
Desery
Tradycyjna szarlotka z cynamonem
Tarta czekoladowa z wiśniami w syropie
Sernik wiedeński Ciasto jogurtowe z owocami
Owoce krojone
Dania gorące o 23:00
Żur na zakwasie z białą kiełbasą, suszonymi grzybami i gotowanym jajkiem
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Przystawka
Tatar wołowy podany z siekanymi piklami, marynowanymi kurkami i oliwą ziołową
Zupa
Aksamitny krem z pieczonego selera i jabłka z prażonym słonecznikiem
Danie główne
Pioliczki wołowe w sosie pieczeniowym, tłuczone ziemniaki, palony por, chipsy z pietruszki
Deser
Tarta czekoladowa z prażonymi orzechami włoskimi i wiśniami, sos z owoców leśnych
Menu bufet:
Przekąski
Pikle i sosy
*
Gotowany rostbef wołowy z majonezem pieprzowym
Wolno pieczona szynka wieprzowa z sosem musztardowym
Talerz wędzonych ryb na sałacie z sosem ziołowym
Marynowane krewetki w chili i czosnku z grillowanymi warzywami
Fritatta z cukinią i papryką, parmezan, oliwa czosnkowa
Kaszubskie sery z miodem truflowym
Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, bekonem i chrupiącymi grzankami
Sałatka z pieczonych warzyw z grillowanym serem halloumi, orzechami włoskimi i dresingiem ziołowym
Desery
Czekoladowiec z pralinami i orzechami włoskimi
Tarta cytrynowa z bezą
Sernik wiedeński
Ciasto jogurtowe z owocami
Owoce filetowane
Sosy: waniliowy, karmelowy, owocowy
Dania gorące o 23:00
Stogonof wołowy z brązoqymi pieczarkami, musztardą francuską
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Przystawka
Wolno pieczony rosttbef wołowy z pesto z suszonych pomidorów i papryki, rukola, oliwa ziołowa
Zupa
Krem z pieczonego pomidora, mascarpone bazyliowe
Danie główne
Pieczony stek z łososia, ciastko ziemniaczane z rozmarynem, młode warzywa, sos maślano cytrynowy
Deser
Sernik waniliowy, sos śmietankowy, maliny, mięta
Menu bufet:
Przekąski
Pikle i sosy
*
Marynowana wołowina, rukola, parmezan, oliwa ziołowa
Soczysty schab wieprzowy, rozmaryn, chutney śliwkowy
Pasztet z gęsiny aromatyzowany brandy z sosem cumberland
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, oliwki, rukola, parmezan
Gravlax – łosoś marynowany w soli morskiej, koprze włoskim z kwaśną śmietaną
Fritatta z cukinią i papryką, parmezan, oliwa czosnkowa
Deska lokalnych kiełbas i wędlin
Desery
Tradycyjna szarlotka z cynamonem
Sernik królewski
Tarta czekoladowa z wiśniami w syropie
Panna Cotta z sosem owocowym
Owoce krojone
Sosy: waniliowy, karmelowy, owocowy
Dania gorące o 23:00
Pieczona szynka podana z pieczonymi ziemniakami, karmelizowane buraki i sos demi glace
Dania gorące o 1:00
Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Powitanie
Kieliszek wina musującego | Chleb weselny
Menu serwowane:
Pieczywo i masło
Przystawka
Tatar z wędzonego łososia podany z siaknymi piklami, kapary, szczypiorek, oliwa cytrynowa
Zupa
Aksamitny krem z leśnych grzybów z oliwą truflową i prażoną dynią
Danie główne
Pieczone udo z kaczki podane z kluskami ziemniaczanymi, karmelizowane buraki, jabłko grillowane, sos śliwkowy
Deser
Torcik bezowy z kremem z belgijskiej czekolady podany z rumowymi śliwkami
Menu bufet:
Przekąski
Pikle i sosy
*
Deska lokalnych kiełbas, wędlin i kaszubskich serów
Marynowana wołowina, rukola, parmezan, oliwa ziołowa
Faszerowana borowikami polędwica wieprzowa z sosem chrzanowym
Soczysty schab wieprzowy, rozmaryn, chutney śliwkowy
Gravlax- łosoś marynowany w soli morskiej, koprze włoskim z kwaśną śmietaną
Sałatka cesarska z krewetkami, czerwoną cebulą i grzankami
Sałatka z pieczonej dyni i czerwonej papryki z rwaną wołowiną i salsą pietruszkową
Desery
Czekoladowiec z pralinami i orzechami włoskimi
Strudel gruszkowy z morelami i cynamonem
Tarta czekoladowa z wiśniami w syropie
Sernik królewski
Muffinki waniliowe
Owoce krojone
Sosy: waniliowy, karmelowy, owocowy
Dania gorące o 23:00
Pieczona szynka podana z pieczonymi ziemniakami, kamelizowane buraki i sos demi glace
Dania gorące o 1:00
Żur na zakwasie z białą kiełbasą, suszonymi grzybami i gotowanym jajkiem.
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Menu obiad weselny I
Powitanie
Kieliszek wina musującego
Menu serwowane
Pieczywo i masło
Zupa
Rosół Królewski, warzywa julienne, torteliini z grzybami lesnymi, natka z pietruszki
Danie główne
Schab wieprzowy faszerowany ziołami i wędzonym boczkiem, ziemniaki zapiekane, karmelizowane warzywa, oliwa pietruszkowa, sos demi glace
Deser
Torcik bezowy z musem śmietankowym, wiśnie w syropie, sos waniliowy
Bufet po części serwowanej
Przekąski
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, krewetki tygrysie, oliwki, rukola
Quiche ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Sałatka w stylu greckim z oliwkami i fetą
Deska lokalnych kiełbas i wędlin
Plastry polędwiczki wieprzowej, sałata, majonez truflowy
Pasztet drobiowy, salsa z papryki i ogórków kartuskich
Desery
Tradycyjna szarlotka z cynamonem
Sernik z kruszonką czekoladową
Panna cotta z sosem owocowym
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Cena zestawu: 180,00 zł / osoba
Menu obiad weselny II
Powitanie
Kieliszek wina musującego
Menu serwowane
Pieczywo i masło
Przystawka
Wolno pieczony rostbef wołowy z pesto z suszonych pomidorów i papryki, rukola, oliwa ziołowa
Zupa
Kremowa zupa ziemniaczana, puder z boczku, pesto pietruszkowe
Danie główne
Udo z kaczki confit, puree ziemniaczane z porem, buraczki korzenne, mus jabłkowy, sos winny
Deser
Tarta mango z marakują, kruszonka kakaowa, sos karmelowy
Bufet po części serwowanej
Przekąski
Gravlax- łosoś marynowany w soli morskiej koprze włoskim z kwaśną śmietną
Fritatta z cukinią i papryką, parmezan, oliwa czosnkowa
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, krewetki tygrysie, oliwki, rukola
Deska lokalnych kiełbas i wędlin
Soczysty schab wieprzowy, rozmaryn, chutney śliwkowy
Vol au vent z kremowym musem z wątróbki drobiowej, marynowane grzyby leśne
Pikle
Desery
Tradycyjna szarlotka z cynamonem
Tarta czekoladowa z wiśniami w syropie
Panna cotta z sosem owocowym
Napoje
Woda mineralna | Soki owocowe | Świeżo parzona kawa | Wybór herbat
Cena zestawu: 200,00 zł / osoba
Obiady weselne realizujemy do godz. 23.00
Opcje dodatkowe
Asortyment swojskich wędlin i kiełbas:
Kaszanka
Kiełbasa polska
Kiełbasa Myśliwska
Kiełbasa z Komina
Kiełbasa biała
Ogonówka
Pasztet Salceson
Boczek wędzony
Schab wędzony
Kabanosy
Szynka suszona
Szynka wędzona
Dodatki:
Chleb wiejski, ogórki kiszone, smalec, chrzan , żurawina, ćwikła
Cena:
30 - 40 osób : 1000 zł
10 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki+ nalewka domowa 1 l
40 - 60 osób : 1500 zł
15 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki +nalewka domowa 1,5 l
60 - 80 osób : 2000 zł
20 kg pełny asortyment wyżej wymienionych wyrobów mięsnych + dodatki + nalewka domowa 2 l
Cena obejmuje wyżej wymienione swojskie wyroby mięsne, dodatki, nalewkę, aranżację oraz dekorację stołu.
Candy bar – czyli słodki bufet, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Może nawiązywać do koloru bądź motywu przewodniego Waszego wesela.
Zapewniamy kompletny wystrój słodkiego stołu (tace, stelaże, pucharki oraz elementy dekoracyjne w wybranych kolorach)
Nasz klasyczny słodki bufet składa się z pięciu rodzai słodkości.
Propozycje:
macaronsy
cake pops
beziki
cup cake
tartaletki owocowe
babeczki koktajlowe, kajmakowe, czekoladowe
kolorowe musy w pucharkach
ciasteczka koktajlowe w wybranych smakach
praliny
Cena
35zł / osoba
Asortyment:
Wódka “Stock Prestige”
Piwo regionalne “Żywe” Browar Amber
Wino białe i czerwone
Napoje gazowane, soki, woda mineralna
145 zł / osoba
Asortyment:
Wódka “Stock Prestige”
Piwo regionalne “Żywe” Browar Amber
Whiskey “Jim Beam”
Gin “Stock”
Aperol
Rum
Wino białe i czerwone
Napoje gazowane, soki, woda mineralna
180 zł / osoba
Dodatkowe alkohole na zamówienie
Misa piw regionalnych ( 20 but.) 300 pln
Misa Cydru ( 20 but.) 220 pln